2011. november 30., szerda

Békefi Remig: A czikádori apátság története - Jelenlegi ára: 2 460 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A czikádori apátság történeteA könyv listaára: 3000 Ft. Leírás:
A neves ciszterci szerzetes-történetíró fontosnak tartotta a hazai ciszterci apátságok történetének közkinccsé tételét. Monumentális munkája, az ötkötetes A zirczi, pilisi, pásztói és szent-gotthárdi cziszterczi apátságok története (201020028, valamint 201021035-38) készítése közben, a második kötet megjelenése után, 1894-ben adta ki az első magyarországi, ám már sokak által elfeledett, a szerző szavaival élve kihalt ciszterci rendi apátság, a cikádori történetéről szóló kötetét (Pécs, Taizs Nyomda, 1894. ). Mint az előszóból is megtudhatjuk, évtizedet fölöző munka s harminczkét levéltár átbúvárlása képezi rendtörténeti (munkája) alapját. A könyv első fele az apátság elbeszélt története, négy időrendi fejezetre osztva. Elsőként megismerhetjük az egész rend születésének történetét, majd olvashatunk az apátság megalapításáról (1142) és színhelyéről, aztán a cikádori közösség életéről, az ottani apátok pápai megbízatásairól, végül az apátság birtokairól és jövedelmeiről. A függelékben megtalálhatjuk a cikádori apátok időrendi névsorát is. A kötet második fele az eredeti edícióig kiadatlan okleveleket tartalmazza, 1351-től 1780-ig. Az eredeti fekete-fehér illusztrációkkal ellátott, név- és tárgymutatóval záródó kötet elsősorban szakkönyvtáraknak ajánlott. ISBN: 978-963-9263-63-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 460 Ft

Az aukció vége: 2011-12-02 00:25
. Békefi Remig: A czikádori apátság története - Jelenlegi ára: 2 460 Ft

Fontos