2011. július 25., hétfő

Wittenwiler, Heinrich: A gyűrű - Jelenlegi ára: 2 285 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A gyűrűA könyv listaára: 2790 Ft. Leírás:
Heinrich Wittenwiler 15. századi tollforgató úriemberként vetette papírra szatirikus eposzát. A cselekmény középpontjában egy verekedésbe torkolló paraszti lakodalom áll, amelynek következményeként a kitörő háborúskodás során az egész falu elpusztul. A vaskos obszcenitásokban tobzódó mű azonban jóval több parasztkarikatúránál. Célja hasonló, mint évszázadokkal később a mi Petőfinké: görbe tükröt állítani a kor irodalmi divatja, jelen esetben a lovagregény elé. Ostobány falvában az igencsak rút, ám valamilyen oknál fogva nagy becsben tartott Fogdafarkam Maca kegyeinek elnyerése érdekében Taknyos Berci lovagi tornát rendez. A bárdolatlan parasztok nemeseket majmoló játéka azonban csúf véget ér a végén pedig a parasztokat csúfoló nemesi irodalom klasszikusát, Neidhart von Reuenthalt is fellépteti a szerző. Bercinek mégis sikerül meghódítani Maca szívét, aki a nászéjszakán agyafúrt módon elhiteti vele, hogy még szűz. Eközben a vendégsereg ijesztő zabálása féktelen orgiába, majd eszement verekedésbe csap. Az ezt követő háborúskodás a hadviselés szabályos menetrendje szerint zajlik, hamarosan manók és óriások is bekapcsolódnak a küzdelembe, amely apokaliptikus módon, egy dans macabre keretében ér véget. Witenwiler műve annak ellenére, hogy egyetlen pozitív figura sincs benne, didaktikusan is olvasható. A paraszti féktelenségben és ostobaságban a mértékletes, józan és művelt életforma ellentétét mutatja fel. Éppen ezért az egyes epizódokhoz kora minden praktikus tudását felhasználja: az írni tudás jelentőségét hangsúlyozza pl., hogy Maca és Berci írástudók segítségével udvarolnak egymásnak, de olvashatunk a házasság előnyeiről és hátrányairól, a keresztelő formai szabályairól, a helyes asztali viselkedésről. Megismerhetjük a legfontosabb imák, halottsiratók szövegét, bepillantást nyerünk a politikába és az orvoslásba is. Az ostrom során az asztrológiáról és a hadszervezésről, a diplomáciai lépésekről, a korabeli Európa városairól és országairól kapunk képet. Egyszóval a normális békeidőre és a rendkívüli helyzetekre egyaránt alkalmazható életvezetési tanácsokkal lát el, no és persze máig érvényes emberismeretről tanít a szerző. A kiváló fordításban élvezhető és a fordító előszavával ellátott művet érdemes ajánlani a középkor szerelmeseinek. ISBN: 978-963-263-118-9A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 285 Ft

Az aukció vége: 2011-07-27 16:54
. Wittenwiler, Heinrich: A gyűrű - Jelenlegi ára: 2 285 Ft

Fontos